kindermassage

Kindermassage zorgt voor een moment van rust en ontspanning in het prille drukke leven van onze kinderen.

De uitspraak van een kind “Mama, het is zo druk in mijn hoofd” is in deze tijden werkelijkheid.  Wij, volwassenen, sleuren onze kinderen mee in deze hectische maatschappij.  Kinderen zijn meer vatbaar voor allerhande prikkels rondom ons.

Een prachtige zin vanuit Zweden: “kinderen die elkaar masseren, slaan elkaar niet” wil ik jullie niet onthouden. Met deze filosofie leren we de kinderen bewuster in het leven te staan en in hun relaties die ze in hun prille leven opbouwen vanuit hun eigen mooie persoontje. 

Wij gaan samen met de kinderen op zoek om zich goed in hun vel te voelen zodat ze beter leren, hun concentratie doen verbeteren en de sfeer in hun groep of klas hiermee optimaliseren.  We creeëren de mogelijkheid dat de kinderen weer even helemaal tot zichzelf kunnen komen om te weten wie en wat ze zijn en te laten ervaren hoe mooi rust is.

De term ‘massage’ moet hier echter worden geïnterpreteerd als een speels huidcontact door middel van kriebelspelletjes en zacht huidcontact.  Door middel van zachte aanrakingen wordt een ontspannen sfeer opgebouwd op tempo van het kind.  Er is ruimte voor muziek, voorlezen, mediteren,…kortom allerhande methodes kunnen worden aangewend om de ontspannen sfeer te bevorderen in alle veiligheid.

Bij de kindermassage is het noodzakelijk om een volledige vertrouwensband te hebben tussen ouder met kind en de massagetherapeut. Om deze reden is het noodzakelijk dat de begeleidende ouder reeds een behandeling bij mij heeft ondergaan om te ervaren met welke handen zijn/haar kind in aanraking zal komen.  Er dient ook steeds een begeleidende ouder aanwezig te zijn tijdens de sessie.  

 

  • ontwikkelt het zelfvertrouwen
  • bevordert de bewustwording van hun eigen lijfje op een prettige veilige manier
  • stimuleert de doorbloeding van het lichaam en versterkt het immuunsysteem
  • brengt rust en natuurlijk evenwicht bij kinderen met aandachtstoornissen zoals ADHD of HSP
  • het kind is meer in balans en zal gemakkelijker met spanning kunnen omgaan
  • zorgt voor ontspannen spieren en soepele gewrichten
  • zorgt voor een betere nachtrust
  • bevordert de spijsvertering
  • je kind zich na afloop heerlijk ontspannen en fijn!